Hver fjerde boligudsættelse fører til hjemløshed

NYHED: Enlige mænd bliver oftest sat ud af deres bolig og ender på gaden, viser ny rapport fra SFI. Velfærdsministeren vil have en tidlig indsats over for lejerne.
Lejere, der bliver sat ud af deres bolig, ender ofte på gaden.
Lejere, der bliver sat ud af deres bolig, ender ofte på gaden. Foto: colourbox.com
Kristine Bertelsen
Hver fjerde lejer, der bliver sat ud af deres bolig, ender sandsynligvis som hjemløs. Det viser en ny rapport fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, SFI, der har kortlagt grundene til udsættelser fra lejeboliger.

Antallet af husstande, der bliver sat på gaden, er steget fra 1499 husstande i 2002 til 2589 i 2006. Og hver fjerde udsatte lejer er ikke registreret med en ny bolig året efter. Hvilket ifølge SFI tyder på, at gruppen lever på gaden.

SFI: Loven skal ændres til fordel for enlige
Enlige mænd uden børn er den grupper, der tegner sig for flest udsættelser og samtidig oftest ender på gaden. I 2006 var 30 pct. af de udsatte lejere enlige mænd uden børn. Og det er oftest også den gruppe, der ikke registreres som lejere igen, viser undersøgelsen.

For at kunne komme i betragtning til kommunal hjælp, skal der være sket en særlig begivenhed, der har medført, at lejeren ikke har betalt huslejen, eller det skal berøre særlige grupper som børn eller mennesker med psykosociale problemer.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00