Aabenraa: Jobpakker gode til opkvalificering

INTERVIEW: Aabenraa Kommune er en af de få kommuner, hvor jobpakkerne er i brug og samtidig er en stor succes.
Aabenraa Kommune bruger med succes jobpakkerne til at få indvandrere i job.
Aabenraa Kommune bruger med succes jobpakkerne til at få indvandrere i job. Foto: colourbox.com
Marie Louise Gørvild
Det er ikke mange kommuner, der benytter sig af regeringens jobpakkeordning. Det viste en undersøgelse, Altinget.dk offentliggjorde i tirsdags. Ud af de 27 kommuner, der deltog, havde 19 ikke igangsat jobpakkeforløb.

Dog findes der kommuner, hvor jobpakkerne er blevet et fast redskab til at få flygtninge/indvandrere i arbejde. En af dem er Aabenraa Kommune. Og i det kommunale jobcenter er tilfredsheden stor.

"Jeg anser jobpakkerne for et fantastisk redskab. Ideen med jobpakkerne er, at det er virksomheden, der har ansvaret for forløbet og formulerer kravene til den ledige. Tidligere lavede kommunen et hav af opkvalificeringer. Man havde bare ikke vished om, hvorvidt det var de opkvalificeringer, der var brug for på det aktuelle arbejdsmarkedet. Fordi vi har virksomhederne inde over langt tidligere i forløbet, får de ledige et relevant kvalificeringsforløb," fortæller jobguide i Aabenraa Jobcenter Kim Brydesen.

Selvom man i Aabenraa forstår, at mange kommuner føler sig pressede, mener man, at jobpakkerne kan implementeres uden de store armbevægelser.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00