Forskning: Ingen varige men af børnemishandling

NOTE: Amerikansk forskning viser, at omsorgssvigtede børn klarer sig godt som voksne. SFI vil nu undersøge, om det samme er gældende i et dansk velfærdssamfund.
Kristine Bertelsen
Forskning har sat spørgsmålstegn ved, om mishandlede og omsorgssvigtede børn lider varige men af oplevelserne i barndommen.

De amerikanske forskere Werner og Smith har i en undersøgelse fra 1992 af børn på øen Kauai, Hawaii, vist, at børnene trods kronisk fattigdom, alkoholiserede forældre og forældre med psykiske lidelser klarede sig forbavsende godt som voksne. Børnene fra undersøgelsen voksede op i 1950'erne og 1960'erne.

SFI igangsætter undersøgelse
Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI) vil derfor nu undersøge, hvilke konsekvenser mishandling og vanrøgt i barndommen har for det senere voksenliv i dagens velfærdssamfund. Undersøgelsen vil løbe fra 2008 til 2009.

Andet forskning tyder dog på, at mishandling og vanrøgt af børn kan betyde livsvarige men for barnet i form af dårligt selvværd og manglende evne til at fungere socialt, følelsesmæssigt og indlæringsmæssigt.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00