Karen J.: Plads til forbedringer i handicappolitik

NYHED: Kommunerne skal blive bedre til at dele erfaringer på handicapområdet, mener velfærdsminister Karen Jespersen.
Kommunerne skal holde fast i deres selvstyre og forskellighed, men alligevel blive bedre til at lære af hinanden på handicapområdet, mener Karen Jespersen (V).
Kommunerne skal holde fast i deres selvstyre og forskellighed, men alligevel blive bedre til at lære af hinanden på handicapområdet, mener Karen Jespersen (V).Foto: Altinget.dk/Rasmus Nielsen
Kristine Bertelsen
"Der er et godt grundlag i den nuværende handicappolitik, men der er steder, hvor vi kan gøre det bedre. Det får vi mulighed for ved hjælp af projektet "Nye og Nemmere Veje," sagde velfærdsminister Karen Jespersen (V) ved konferencen om ministeriets initiativ på handicapområdet.

Fokus på borgerens behov
Projektet blev igangsat af Velfærdsministeriet i 2006 og skal gøre adgangen til det offentlige lettere for mennesker med et handicap. Projektet får penge fra satspuljerne over en fireårig periode.

Initiativerne i projektet tager udgangspunkt i konkrete erfaringer, som mennesker med handicap og de medarbejdere, der arbejder med dem, har. Erfaringerne viser, at der ofte er en række barrierer for, at den handicappede f.eks. kan komme rundt i landet med offentlig transport eller deltage som aktiv i den lokale fodboldklub.

Kommunerne skal med projektet blandt andet blive bedre til at koordinere sagerne internt og mellem andre aktører og hjælpe til at nedbryde fysiske og mentale barriere, så den handicappede kan tage del i samfundsaktiviteter på lige fod med de øvrige borgere.  

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00