Danskere vil give de fattigste penge til mad

NYHED: Et stort flertal af vælgerne er klar til at sætte kontanthjælpen op på grund af de stigende fødevarepriser. Regeringen og DF imod forslag.
Foto: Colourbox
Anders HeisselMarie Louise Gørvild
Fakta

A&B Analyse har stillet 1065 repræsentativt udvalgte danskere følgende spørgsmål:

"Skal kontanthjælpen forøges i takt med de stigende fødevarepriser?"

72,6 pct. svarede ja
19,6 pct. svarede nej
7,8 pct. svarede ved ikke

Et klart flertal af danskerne vil give kontanthjælpsmodtagerne en ekstra portion penge for at kompensere for de stigende fødevarepriser.

Det viser en meningsmåling, som analyseinstituttet A&B Analyse har lavet for Altinget.dk. I alt 72,6 pct. eller næsten tre fjerdedele mener, at kontanthjælpen skal stige i takt med fødevareprisernes stigning. Kun 19,6 pct. er imod.

Og det er positivt, mener socialordfører for Enhedslisten Line Barfod.
"Det er glædeligt, at danskerne er enige med os i denne sag, hvor de stigende fødevarepriser rammer fuldstændigt skævt. Som undersøgelser viser, er det de svageste grupper, der rammes hårdest og dermed bliver endnu fattigere. Og det er ikke blot den økonomiske købekraft, der udhules. For en børnefamilie på overførselsindkomst har prisstigningerne negativ betydning for børnenes sundhed, fordi der ikke er råd til at købe sundt ind. Det er en meget bekymrende udvikling, som bør tages alvorligt fra politisk side," siger Line Barfod.

Borgerligt flertal imod regulering
Tirsdag stillede Enhedslisten et forslag i Folketingssalen om at give de fattigste grupper et økonomisk løft. Som kompensation for de stigende fødevarepriser foreslog partiet, at satserne for ikke bare kontanthjælpen, men også SU, starthjælp, dagpenge og pensioner skal sættes op.

Et forslag, der hurtigt blev afvist af regeringen og DF. 

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00