Sociale organisationer: En fin finanslov

NYHED: Både Danske Handicaporganisationer og Rådet For Socialt Udsatte er generelt tilfredse med regeringens finanslovsudspil.
Der er bestemt gode takter i finanslovsudspillet, mener både Danske Handicaporganisationer og Rådet For Socialt Udsatte.
Der er bestemt gode takter i finanslovsudspillet, mener både Danske Handicaporganisationer og Rådet For Socialt Udsatte. Foto: colourbox.dk
Anders Agner PedersenAnders Heissel

Overordnet set er jeg godt tilfreds med udspillet.

Stig Langvad
Formand, Danske Handicaporganisationer
To af de områder, som regeringen har ønsket at give et løft med årets finanslovsudspil, er de udsatte og svage grupper i samfundet. Således lægges der op til at tilføre 265 millioner kroner til netop disse grupper i 2009. En række af de konkrete tiltag, som regeringen barsler med, er blevet til på baggrund af årsrapporten fra Rådet For Socialt Udsatte. Og formanden for rådet, Preben Brandt, er da også ganske godt tilfreds med finanslovsudspillet.

"Der er slet ingen tvivl om, at der er brug for et øget fokus på udsatte børn og anbringelser af børn. Det er enormt vigtigt for både børnenes skyld og for forebyggelsens. For der er en klar linje mellem anbragte børn og udsatte voksne. Og det handler både om sundhed, kriminalitet og beskæftigelse," siger Preben Brandt.

På tide, at regeringen tager affære
I finanslovsudspillet lægger regeringen op til, at der skal iværksættes en lang række initiativer målrettet lejere, der sættes ud af deres boliger. Og det er på tide, mener Preben Brandt.

"Det er et problem, som regeringen dårligt kan overse. Der har været en betydelig vækst i antallet af udsatte lejere gennem de seneste år. Det kræver både økonomi og nye sociale initiativer. Og det kunne eksempelvis være, at sagsbehandlere specifikt skulle uddannes til at kunne forebygge udsættelser. I dag ved de ikke, hvordan det skal gribes an. Så lidt mere aktivitet på det område ser jeg gerne nogle flere penge til," siger Preben Brandt.

DH: Der er stadig plads til forbedringer
En af de andre grupper, som regeringen ønsker at forbedre forholdene for, er de handicappede og de mennesker, der dagligt arbejder med denne gruppe. Og hos Danske Handicaporganisationer tager man godt imod regeringens finanslovsudspil.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00