Nyt debatpanel klar på Altinget | Social

DEBAT: Et nyt, bredt sammensat debatpanel er klar til at debattere dansk socialpolitik i Altingets debatpanel. Læs mere om de nye deltagere i debatpanelet her.
Hvordan hjælper man de svageste i samfundet bedst? I debatpanelet får du svarene fra en tidligere statsminister, en kommunal embedsmand, en forsker, en minister og en repræsentant for de handikappede.
Hvordan hjælper man de svageste i samfundet bedst? I debatpanelet får du svarene fra en tidligere statsminister, en kommunal embedsmand, en forsker, en minister og en repræsentant for de handikappede. Foto: ft.dk
Kasper Frandsen
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:

Foråret og sensommeren byder på mange interessante socialpolitiske debatter på Altinget ǀ Social. Finanskrisen kradser fortsat og vil i løbet af 2010 tvinge flere mennesker på overførselsindkomster og øge presset på de sociale myndigheder. Samtidig er 2010 EU's år for bekæmpelse af fattigdom og social eksklusion, hvilket sandsynligvis vil sætte ny damp under diskussionen om en fattigdomsgrænse i Danmark.

Men det nye debatpanel har mange socialpolitiske emner at kaste sig over og belyse fra alle sider, for panelet er bredt sammensat med blandt andet "chefen for det hele", indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V), og tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, der er repræsenteret som formand for Psykisk Sårbar. Derudover indgår en kommunalchef, endnu en interesseorganisation og et forskerteam i debatpanelet.

Lær debatpanelet bedre at kende her:

Poul Nyrup Rasmussen, formand for foreningen Det Sociale Netværk, som står bag hjemmesiden psykisksaarbar.dk. Foreningen arbejder for mere dialog omkring folk med psykiske lidelser og deres pårørende. Poul Nyrup Rasmussen er uddannet cand.polit. I perioden 1993-2001 var han landets statsminister. Sidenhen blev han medlem af Europa-Parlamentet, men han valgte ikke at genopstille til parlamentsvalget i 2009. Desuden er han stadig formand for De Europæiske Socialdemokrater (PES). 

0:000:00