Usikkerhed om fremtiden for salg af almene boliger

SALGSORDNING: Regeringen har endnu engang udsat beslutningen om skæbnen for den omstridte salgsordning af almene boliger. Socialminister Benedikte Kiær (K) har ikke lagt sig fast på en model.
Regeringen har ikke opgivet at fortsætte ordningen med, at almene lejere kan købe deres egen bolig. Men socialminister Benedikte Kiær (K) vil ikke løfte sløret for planerne, som nu er udskudt til efteråret.
Regeringen har ikke opgivet at fortsætte ordningen med, at almene lejere kan købe deres egen bolig. Men socialminister Benedikte Kiær (K) vil ikke løfte sløret for planerne, som nu er udskudt til efteråret. Foto: Colourbox.com
Jørgen Skadhede

Det virker ikke som om, de selv ved, hvor de vil lande den ordning. Det er uholdbart med en regering, der ikke ved, hvad den vil på så væsentligt et område.

Nanna Westerby (SF)
Boligordfører
Der er fortsat usikkerhed om fremtiden for den nuværende borgerlige regerings største boligpolitiske slagnummer. At gøre almene lejere til boligejere.

Forsøgsordningen med at give de almene lejere mulighed for at købe deres egen bolig udløb ved årsskiftet, og har efter fem år kun ført til 46 solgte boliger.

I slutningen af 2009 skulle daværende indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V) efter planen have afgjort fremtiden for forsøgsordningen. Men det blev udsat til dette forår, og nu har den nye socialminister Benedikte Kiær (K) udskudt beslutningen til efteråret.

På et samråd i Folketingets Boligudvalg gjorde socialministeren det dog klart, at regeringen ikke har droppet planerne om en ny salgsordning, selv om antallet af solgte boliger er yderst beskedent.

0:000:00