Døgninstitutioner lukker på stribe

LUKNINGER: Døgninstitutioner lukker over hele landet. Både oppositionen og døgninstitutionerne mistænker, at det skyldes besparelser i kommunerne.
Foto: Colourbox
Kristoffer Hecquet

Jeg vil gerne have et overblik over, hvor mange steder der lukker. Og så vil jeg gerne vide, hvad begrundelserne har været, hvorfor man i kommunerne har besluttet at nedlægge institutionerne.

Özlem Cekic
Socialordfører for SF

I Region Syddanmark lukker ungdomsinstitutionen Egely to afdelinger. Forstander Flemming Pommer forklarer, at belægningen på institutionen er faldet over nogle år og er nu så lav, at man må lukke to afdelinger. Han henviser til, at kommunerne ikke længere er interesserede i Egelys tilbud.

Men Egely er ikke alene. Alene i 2010 blev 11 institutioner blevet lukket på landsplan, oplyser Forbundet for Danske Døgninstitutioner, FADD. Og belægningen på døgninstitutioner i Danmark generelt er faldende, da kommunerne køber færre pladser. Dette vækker bekymring både hos FADD og oppositionen.

Kommunerne lægger om
Jane Findahl, der er formand for Børn- og Kulturudvalget i Kommunernes Landsforening, afviser, at lukningerne er et problem. Hun peger på, at kommunerne er i en stor omlægningsfase efter kommunalreformen. 

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00