Fødselshjælper på Barnets Reform

INTERVIEW: Hvordan bliver Barnets Reform en succes? Det skal en ny ekspertgruppe give svaret på. Mød her Klaus Majgaard, der er blevet udpejet af socialministeren til at lede gruppen.
Kristoffer Hecquet

Jeg sidder selv i en kommune, der er under ret stort pres, og vi har et rigtig stort underskud på området. Det er derfor en stor kamp at holde fast i at styre dette her langsigtet og ikke hovsa-agtigt

Klaus Majgaard
Formand for Barnets Reforms ekspertgruppe
Fakta

I udvalget findes:

- Særligt sagkyndige udpeget af socialministeren (bl.a. fra SFI)
- Kommunernes Landsforening
- Børnerådet
- Socialchefforeningen
- Børne- og Kulturchefforeningen
- Referencegruppe af interesse- og leverandørorganisationer
Udvalgets anbefalinger skal være klar til efteråret.

"Denne gruppe bliver utrolig central for børne og ungeområdet, og jeg forventer at få høvl i mit arbejde." Budskabet serveres med en afdæmpet sarkastiske latter af Klaus Majgaard, der til daglig arbejder som administrerende leder på Børn og Ungeforvaltningen i Odense Kommune. Han er desuden formand for Børn og Kulturchefforeningen BKF og skal nu sikre, at Barnets Reform kommer godt fra start.

Presset kommunal økonomi
Barnets Reform, der danner grundlaget for opgaven, skal blandt andet styrke barnets retsstilling. Men udfordringen er stor, da der mangler penge.

"Det handler om en række af reformer, som har gjort barneperspektivet meget mere tydeligt - og det vi skal kigge på i ekspertgruppen, er, hvordan vi udvikler viften af indsatser. Dette skal vi gøre i en virkelighed, hvor kommunerne er sindssygt hårdt pressede økonomisk," siger han.

Den store udfordring
Det bliver svært at skulle planlægge langsigtet i en situation, hvor mange kommuner har meget lidt overskud, forklarer han.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00