Trods afvisning fra minister: SF vil give hjemløse ret til at vælge, hvem der skal hjælpe dem i egen bolig

I foråret afviste socialministeren at give hjemløse borgere ret til at vælge, hvem de vil have bostøtte fra grundet “betydelige merudgifter” på 4,6 millioner kroner. Det beløb burde kunne findes, lyder kritikken fra SF, der med et beslutningsforslag igen prøver at få selvbestemmelse indført.

I foråret vedtog et bredt flertal i Folketinget en ny hjemløseaftale, der tager udgangspunkt i Housing First-tilgangen. Det betyder, at borgere i hjemløshed skal have deres egen bolig, hvorefter de får støtte til at blive i eget hjem.
I foråret vedtog et bredt flertal i Folketinget en ny hjemløseaftale, der tager udgangspunkt i Housing First-tilgangen. Det betyder, at borgere i hjemløshed skal have deres egen bolig, hvorefter de får støtte til at blive i eget hjem.Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Det lykkedes ikke i første omgang at give hjemløse borgere ret til selv at vælge, hvem der skal hjælpe dem, når de flytter i egen bolig. 

Da regeringens hjemløsereform skulle vedtages, afviste socialminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) nemlig at indføre selvbestemmelse omkring bostøtte, da det ville medføre “betydelige merudgifter”

Men nu giver SF det et nyt skud. 









0:000:00