Aftalen er landet: Bredt forlig om fordeling af satspuljereserven

AFTALT: Regeringen og resten af Folketingets partier på nær Nye Borgerlige har besluttet at fordele penge fra resterne af satspuljen til udsatte i Grønland, ungekrisecentre, hjemløsefodbold og sikring af flere initiativer fra demenshandlingsplanen. 

Det lykkedes social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) at lande et bredt forlig om resterne af den sløjfede satspulje.
Det lykkedes social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) at lande et bredt forlig om resterne af den sløjfede satspulje.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Rasmus Dahl LøppenthinSimon Lessel

Kampen har været om at bibeholde midler på ældreområdet.

Karina Adsbøl
Socialordfører, Dansk Folkeparti

80 millioner til socialt udsatte i Grønland. Videreførelse af fritidspasordningen, der skal sikre flere udsattes deltagelse i foreningsidrætten, og 244 millioner kroner til at videreføre initiativer fra demenshandlingsplanen. 

Sådan lyder overskrifterne i aftalen om fordelingen af resterne af satspuljen, som et bredt flertal af partier i Folketinget netop har indgået torsdag formiddag. 

”Vi har indgået en bred aftale, der især prioriterer de mest udsatte, der falder igennem vores velfærdssamfund: Hjælp til at komme ud af prostitution. Rådgivning til mennesker, som er havnet i en gældsspiral. Fritidspas til børn, der ikke har råd til for eksempel at gå til fodbold,” siger social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) i en pressemeddelelse.  

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024