Altinget åbner nyt nichemedie om børn

OM OS: Altingets portefølje vokser til 23 nichemedier, når Altinget Børn åbner. Nichemediet vil konstruktivt og kritisk følge alle de politiske slagsmål på børneområdet.  

Nu kommer der også børn på Altinget.

21. januar lancerer Altinget endnu et nichemedie, Altinget Børn.

Det betyder, at der nu vil være en fast journalist til at dække de store politiske sager på børneområdet, både i Folketinget og ude i landets kommuner.

”Vi glæder os til at dedikere flere kræfter til børnepolitikken gennem journalistik i høj kvalitet. Det står vist klart for alle, at børn også er blevet storpolitik, når der diskuteres alt fra minimumsnormeringer til tvangsfjernelser. Der bliver også stadig mere fokus på trivsel og børns medieforbrug, så der er kort sagt al mulig grund til at sætte fokus på de mange spændende politiske diskussioner på området,” siger chefredaktør Jakob Nielsen.

Hæsblæsende 2020
Den politiske kalender for 2020 tyder også på, at der bliver nok at skrive om på Altinget Børn.

Forude venter forhandlingerne om modellen for minimumsnormeringer. Regeringen udruller sin børneplan, og man skal også se på pædagoguddannelserne – for blot at nævne nogle af de politiske diskussioner i vente.

”2020 kan blive et hæsblæsende år på børneområdet, når de mange ambitioner og mål skal forvandles til økonomiske aftaler, lovtekst og handling. Ambitionen er, som for vores andre nichemedier, at være den uundværlige nyhedskilde, samtidig med at vi lægger spalter til den begavede debat om emnet,” siger Jakob Nielsen.

Det nye skud på stammen vil også omfatte servicestof i form af kalender, navnenyheder og nem adgang til Folketingets dokumenter.

Børn dominerede nytårstalen
Lanceringen af Altinget Børn sker på et tidspunkt, hvor børn har fyldt den politiske dagsorden siden statsminister Mette Frederiksens nytårstale.

Hun brugte halvdelen af talen på at tale om børn og lovede, at hun ”altid vil stå på børnenes side.

Også finanslovsaftalen viste, at børneområdet prioriteres højt af S-regeringen og dets støttepartier, da der blev sat penge af til minimumsnormeringer og et løft til folkeskolerne.

”Det gør selvfølgelig timingen ekstra god, at børn er placeret centralt på dagsordenen, men det er ikke derfor, at vi lancerer Altinget Børn nu. Børn har været på tegnebrættet længe, fordi vi gerne vil følge den politiske proces i alle faser af livet fra barndom til alderdommen,” siger Jakob Nielsen.

Stor portefølje
Altinget åbnede det seneste nichemedie, Altinget Ældre, i november. 

Med i alt 23 nichemedier, råder Altinget over Danmarks største redaktion af fagmedarbejdere. Dertil kommer et månedligt magasin og en håndfuld podcast om dansk og europæisk politik.

Altinget driver også en lang række professionelle netværksgrupper, heriblandt et børn- og unge-netværk.  

Lanceringen af Altinget Børn finder sted på Altingets redaktion i Ny Kongensgade tirsdag 21. januar klokken 8.30-9.30 i selskab med repræsentanter fra det politiske liv og det store interessentlandskab omkring børneområdet. Her vil det første nyhedsbrev også blive sendt ud. 

Forrige artikel Jonas Christoffersen stopper i Institut for Menneskerettigheder Jonas Christoffersen stopper i Institut for Menneskerettigheder Næste artikel Gense pressemøde: Regeringen præsenterer vejen til flere tidligere anbringelser Gense pressemøde: Regeringen præsenterer vejen til flere tidligere anbringelser
Børne-ngo’er i opråb: Kampen mod profit kan lukke de bedste socialtilbud

Børne-ngo’er i opråb: Kampen mod profit kan lukke de bedste socialtilbud

DEBAT: Det er dybt bekymrende, at forhandlingerne om profitregulering på det sociale område ikke har et tilstrækkeligt fagligt grundlag. Forhandlingerne bør udskydes, så et entydigt fokus på profit ikke går udover udsatte børn og unge, skriver Rasmus Kjeldahl og David Adrian Pedersen.