Altinget udsender første Ældre-nyhedsbrev

OM OS: Altingets 22. nichemedie sender sit første nyhedsbrev ud i dag. Altinget Ældre skal blandt andet skrive om ældrepleje, pension og aktiv alderdom.  

Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Ninna Gøbel Rønberg

Om nogle timer tikker det første nyhedsbrev fra Altinget Ældre ind i læsernes mailboks.

Sammen med sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) udsender Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, klokken 9.45 nyhedsbrevet.  

I nyhedsbrevene kan læserne finde nyheder, overblik og analyser om tilværelsen efter arbejdslivet, og emner som ældrepleje, pension, aktiv alderdom vil blandt andet være i fokus.

"Vores nye nichemedie skal være hjemsted for kritisk og konstruktiv journalistik, pulserende debat og omfattende servicestof i form af kalender, navnenyheder og nem adgang til Folketingets dokumenter," siger Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen.

"Vi har på alle vores nichemedier en ambition om at være den uundværlige nyhedskilde. Det samme gælder for Altinget Ældre."

Vigtigt område
Tre gange om ugen udkommer Altinget Ældre med sit nyhedsbrev, mens mediets hjemmeside løbende vil blive opdateret med spørgsmål fra Folketingssalen, nyheder om jobskifte og meget andet.

Og ifølge chefredaktør Jakob Nielsen har Altinget længe gerne villet skrive mere om ældreområdet:  

"Alderdom er ikke længere, hvad den har været. Vi lever længere, arbejder længere, er mere aktive og har større opsparing til alderdommen. Men den demografiske udvikling sætter ældrevelfærden under pres – og stiller stadig højere krav til politisk prioritering og nytænkning. Der er altså masser interessante politiske diskussioner at skrive meget mere om. Derfor vil vi også gerne give ældreområdet sit eget univers med plads til overblik og indsigt."

22. nichemedie
Altingets første nichemedie, Altinget Fødevarer, kom til verden i 2002, og med Altinget Ældre når porteføljen op på 22 nichemedier.

Allerede i januar 2020 planlægger Altinget at lancere endnu et nichemedie – Altinget Børn. Mediet skal skrive om politik, der vedrører børn – ikke mindst debatten om daginstitutioner, overgangen til folkeskolen og mere generelle områder som trivsel og digitale kompetencer, altid med politisk fokus.

Ud over snart 23 nichemedier udkommer Altinget med et månedligt magasin og en håndfuld podcast om dansk og europæisk politik.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00