Anne Vang har fået Nina Bang-prisen

HYLDEST: Anne Vang (S) modtog i onsdags Nina Bang-prisen på KVINFO's bibliotek, da den blev uddelt for tredje gang.
Anne Vang fik i sidste uge overrakt Nina Bang-prisen, da den blev uddelt for tredje gang.
Anne Vang fik i sidste uge overrakt Nina Bang-prisen, da den blev uddelt for tredje gang.

Nina Bang-prisen er stiftet af Socialdemokraternes forhenværende kulturminister Jytte Hilden, og den gives til en ung, politisk aktiv kvinde, som viser talent og tæft for samfundsdebatten. I år faldt valget på Anne Vang fra Københavns Borgerrepræsentation.

"Jeg er meget stolt og beæret over at modtage Nina Bang-prisen. Som kommunalpolitiker i København har du en unik mulighed for at træffe beslutninger, der fremmer ligestillingen. For at sørge for hjælp til socialt udsatte kvinder. For at sørge for gode vuggestuer og daginstitutioner, så kvinder og mænd kan gå på arbejde vel vidende, at deres børn bliver passet. For at sørge for gode muligheder for kvindelige ledere," siger hun til Socialdemokraterne.dk og fortsætter:

"Jeg er virkelig glad for at kæmpe den sag - og stolt over at få så fint et skulderklap med på vejen fra dygtige socialdemokratiske kvinder."

Prominente prisvindere
Nina Bang var verdens første kvinde, der blev udpeget som minister. Det var i 1924 under Stauning-regeringen, hvor hun var socialdemokrat og virkede som undervisningsminister. Nina Bang sad også en årrække i Københavns Borgerrepræsentation.

De to tidligere prismodtagere er Christine Antorini, (tidl. MF for SF ved prismodtagelsen i 1999) og Mette Frederiksen (MF for S, prismodtager i 2002).

0:000:00