Asylansøgere skal have lov til at bo og arbejde

NYHED: Flertallet af danskere lægger sig op ad S og R i deres holdning til at lade asylansøgere bo og arbejde i Danmark. Det viser endnu en rundspørge i valgkampen.
Rikke Schielder Jørgensen
Foto:
Hvis det står til et flertal af danskerne, skal afviste asylansøgere have mulighed for at kunne bosætte sig uden for asylcentrene, og de skal også kunne arbejde. Det viser en undersøgelse, som A&B Analyse har lavet for Altinget | Social blandt et repræsentativt udsnit af danskerne.

61,7 pct. af de 1718 adspurgte stiller sig således positive, mens 28,6 pct. ikke bakker op om tanken. 9,6 pct. har svaret "ved ikke".

Rundspørgen, som er foretaget fra 25. oktober og en uge frem, lægger sig op ad de sidste dages undersøgelser af danskernes holdning til dette spørgsmål. Samtidig kan man tolke resultatet som en fjer i hatten til det fælles forslag fra S og R, som de fremlagde tirsdag. Forslaget vil nemlig lade både afviste og ikke-afviste asylansøgere bo og arbejde i uden for centrene i Danmark, så længe deres sag behandles, eller de ikke kan vende hjem til hjemlandet på grund af f.eks. krig.

Noget kunne altså tyde på, at danskerne ikke frygter, at flygtninge vil strømme til Danmark, hvis reglerne lempes, sådan som regeringen og Dansk Folkeparti har argumenteret for de sidste par dage. Tværtimod antyder tallene, at Socialdemokraterne og De Radikale på dette punkt er mere i trit med, hvad befolkningen mener.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00