Balkan-analytikere: Kosovos justitsminister skal overbevise skeptisk opposition, hvis flertal for dansk fængselsaftale skal sikres

Kosovos parlament har endnu ikke vedtaget et omdiskuteret fængselssamarbejde med Danmark, som kræver et ekstraordinært stort flertal. Trods en kritisk opposition og en intens debat forventer to politiske iagttagere dog i sidste ende, at aftalen bliver stemt igennem.

Det kræver to-tredjedele flertal i Kosovos parlament, hvis fængselssamarbejdet med Danmark skal blive en realitet.
Det kræver to-tredjedele flertal i Kosovos parlament, hvis fængselssamarbejdet med Danmark skal blive en realitet.Foto: Laura Hasani/Reuters/Ritzau Scanpix
Katrine Falk LønstrupSimon Lessel

Bekymringer for landets sikkerhed og tilstand hos oppositionspartierne i Kosovo truer med at gøre det svært for Kosovos regering at finde det nødvendige flertal for en omstridt fængselsaftale med Danmark.

Derfor bliver det ikke nødvendigvis nogen nem opgave, når Kosovos justitsminister skal finde det ekstraordinært store flertal, der er påkrævet for, at landet i fremtiden kan huse 300 udvisningsdømte kriminelle fra Danmark.

Sådan lyder vurderingen fra to eksperter, Altinget har været i kontakt med, som har fulgt debatten om de danske fængselsplaner blandt politikerne i Kosovo.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00