Børnechefer: Vi er kommet langt

ANBRINGELSER: Kritikken af kommunernes håndtering af sager om anbragte børn er stor. Men ro på - ændringer tager tid, siger børnechefernes formand, Flemming Olsen. Børns Vilkår ønsker lovstramning.
I går, den 7. oktober, blev der afholdt en konference på Christiansborg om vilkårene for anbragte børn i Danmark.
I går, den 7. oktober, blev der afholdt en konference på Christiansborg om vilkårene for anbragte børn i Danmark.
Kasper Frandsen

Det er godt med en offentlig debat. Men det ville være rart, hvis den baserede sig mere på faktuelle forhold om, hvordan tingene ser ud i dag.

Flemming Olsen
Formand for børne- og kulturchefforeningen
Anbragte børn bliver ikke inddraget nok. Der mangler ressourcer. Og kommunerne har ikke  implementeret tidligere reformer tilstrækkeligt.

Kommunernes håndtering af anbringelsessager har længe stået for skud fra flere kanter. Men ifølge formanden for børne- og kulturcheferne, Flemming Olsen, bygger debatten på et forældet grundlag.

"Vi står midt i et paradigmeskifte, hvor sagsbehandlingens fokus flyttes over på barnets tarv. Vi er midt i en udvikling, og vi har ikke brug for mere lovgivning. Nu skal vi sætte fuld turbo for kvalitetsudvikling og udveksling af erfaringer med anbringelser," siger han og fortsætter:

"Det er godt med en offentlig debat. Men det ville være rart, hvis den baserede sig mere på faktuelle forhold om, hvordan tingene ser ud i dag."

0:000:00