Chef stopper efter to måneder i kølvandet på mobbesag i kristen ngo

Lisbeth Jessen forlader sin stilling som forstander for tre af KFUK's krisecentre i København. Opsigelsen kommer efter arbejdsmiljøproblemer i organisationen, der har ført til påbud fra Arbejdstilsynet.

Lisbeth Jessen tiltrådte som forstander for en række af KFUK's krisecentre 1. september i år, men har altså valgt at opsige sin stilling efter få måneder. 
Lisbeth Jessen tiltrådte som forstander for en række af KFUK's krisecentre 1. september i år, men har altså valgt at opsige sin stilling efter få måneder. Foto: Pressemeddelselse, KFUK
Rasmus Dahl LøppenthinSøren Dahl

Efter mindre end to måneders ansættelse er Lisbeth Jessen fortid som forstander for Reden og KFUK's Sociale Arbejdes Krisecenter.

Det viser en intern mail, som Altinget er kommet i besiddelse af.

"Det er med stor beklagelse, at jeg må meddele at Lisbeth efter en kort periode på posten har valgt at stoppe som forstander," skriver formand Lis Ingerslev til medarbejderne i en mail torsdag.

Opsigelsen kommer efter, at Altinget tidligere i november kunne fortælle, at KFUK's Sociale Arbejdes krisecenter tilbage i september fik et påbud for månedlange problemer med mobning og krænkelser.

Lisbeth Jessen kom først til fra Anti Doping Danmark 1. oktober, og ifølge mailen er "hun blevet overrasket over de arbejdsmiljømæssige udfordringer og de rammevilkår, der pt. er gældende for tilbuddene og forstanderrollen."

Derfor har hun nu valgt at sige stop. 

Læs også

General: "Vi er kede af det"
Altinget har forelagt oplysningerne for Ann-Sofie Bech von Hielmcrone, som er generalsekretær i KFUK's Sociale Arbejde. Hun bekræfter, at Lisbeth Jessen stopper.

"Vi er kede af, at Lisbeth stopper, men vi har forståelse for hendes valg" siger Ann-Sofie Bech von Hielmcrone.

Arbejdstilsynet har peget på nogle alvorlige problemer med mobning i et påbud til et af jeres krisecentre. Hvad vil I nu gøre for at komme det til livs?

"Lisbeth var godt i gang med at gøre noget, og det er noget af det, vi nu bygger videre på," siger Ann-Sofie Bech von Hielmcrone.

Hun peger på, at Lisbeth Jessen blandt andet har søsat et interview med alle medarbejdere for at få et overblik over problemets omfang.

"På den baggrund har vi nu sat gang i en genopretningsplan," siger Ann-Sofie Bech von Hielmcrone.

Og hvor stiller det den plan, at Lisbeth Jessen nu stopper?

"Det stiller os sådan, at så vi er nogle andre, der træder til."

Havde du gerne set, at Lisbeth Jessen var fortsat?

"Ja selvfølgelig. Vi har netop ansat hende, fordi vi gerne ville arbejde sammen med hende."

Det har ikke været muligt at træffe Lisbeth Jessen for et interview, men hun har kommenteret sin afsked på LinkedIn.*

Her bekræfter hun, at afskeden skyldes "udfordringerne i arbejdsmiljø og rammevilkår".

"Jeg går i god ro og orden og efter grundig refleksion om at bruge mine kompetencer rigtigt og passe på mig selv og mine værdier," skriver hun videre.

*21.04 er artiklen blevet opdateret med et citat fra Lisbeth Jessen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lisbeth Jessen

Programchef, ’En barndom uden vold i familien’ - en programindsats igangsat af Ole Kirk’s Fond
politibetjent (Politiskolen 1991), lederkursus (Politiskolen 2004), overordnet lederkursus (Politiskolen 2007), master (CBS)

0:000:00