De ville ryge ud af Folketinget hvis der var valg nu

ANALYSE: Ny mandatprognose sætter navn på de nuværende folketingsmedlemmer, der ikke ville opnå genvalg, hvis der var folketingsvalg i morgen. MF'ere for alle partier undtagen DF og R befinder sig i risikozonen.
Fakta
  • Artiklen bygger på Søren Risbjerg Thomsens geografiske mandatprognose fra februar 2006, som han har sammenlignet med valgresultatet fra folketingsvalget i februar 2005. For nærmere metode se nederst i artiklen.

  • Altingets vurdering af hvilke MF'ere, der er i fare for at ryge ud, hvis der blev udskrevet valg i morgen, bygger på mandatprognosen, på redaktionelle vurderinger og på det endelige fintællingsresultat af folketingsvalget den 8. februar 2005, som indeholder kreds- og tillægsmandaternes fordeling for partierne. For nærmere læsning se opgørelsen fra Indenrigsministeriets hjemmeside her

  • Kilde: Altinget
    Helle Sjelle fra De Konservative, Flemming Damgaard Larsen fra Venstre og Enhedslistens Jørgen Arbo-Bæhr har det til fælles, at de – hvis der var folketingsvalg i morgen – efter valgdagen måtte lukke døren til Folketinget bag sig.

    Det viser en gennemgang af den mulige mandatfordeling, som valgekspert og professor Søren Risbjerg Thomsen har foretaget for Altinget.

    "Prognosen er mit bedste bud på, hvor i landet partierne står til at miste og vinde mandater, og er opgjort efter samme metode, som jeg normalt anvender til at forudsige folketingsvalg. Metoden er ikke 100 pct. præcis, men plejer at komme ret tæt på," siger Søren Risbjerg Thomsen til Altinget.

    Hvad angår forudsigelserne om hvilke folketingsmedlemmer, der må forlade deres kontorer på Christiansborg efter et valg, plejer Søren Risbjerg Thomsens prognoser at være ret træfsikre.

    Altinget logoSocial
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    0:000:00