DF og SF vil have minister ind i Tøndersag

NYHED: Politikere er rystede og overraskede over, at moderen i Tøndersagen har fået ret til at se sine to døtre. De vil have socialministeren ind i sagen.
Foto: Altinget.dk
Rikke Schielder Jørgensen
Det er som om, incestsagen fra Tønder ingen ende vil tage. End ikke efter domsfældelsen i februar i år. I morgen, fredag, udkommer bogen "Grænselandet. Tøndersagen efterforsket", hvor blandt andet moderen til de to piger skriver om hendes erindringer.

Men her slutter det ikke. For på Christiansborgs gange giver sagen også stadig genlyd. Specielt efter at Tønder Kommune har besluttet at give moren, som blev dømt for at have medvirket og tilskyndet til overgrebene, ret til at se børnene. I en pressemeddelelse udtrykte Dansk Folkepartis socialordfører forleden forundring og forargelse over beslutningen.

"Det må være børnenes tarv, der kommer i første række, og jeg forstår simpelthen ikke, hvordan man i Tønder Kommune kan foretage den vurdering at en mor, der selv har tilskyndet til og medvirket i misbrug af den 10-årig pige, skal have ret til at se hende igen," lød det fra Pia Kristensen

Ministeren skal på banen
Derfor vil hun rejse sagen for socialminister Karen Jespersen.

Dokumentation

De to journalister Mads Brügger og Nikolaj Thomassen er forfatterne bag "Grænselandet. Tøndersagen efterforsket", som udkommer fredag 12. oktober på Aschehoug Forlag.

Bogen er bygget op omkring journalisternes egen research og interviews, faderens breve fra fængslet, og moderens livserindringer, som hun skrev, mens hun sad fængslet.


0:000:00