Egmont Fonden sætter endnu 30 millioner af til at støtte anbragte børn

NYE PENGE: Anbragte børn halter langt efter deres kammerater i skolesystemet. Derfor er der brug for en forstærket indsats, mener Egmont Fonden, som sætter nye penge af og opfordrer flere organisationer til at gå ind i området.  

Læselysten skal stimuleres hos anbragte børn og unge, og deres adgang til bøger skal forbedres, mener Egmont Fonden. 
Læselysten skal stimuleres hos anbragte børn og unge, og deres adgang til bøger skal forbedres, mener Egmont Fonden. Foto: Morten Juhl/Ritzau Scanpix
Carsten Terp Beck-Nilsson

Vi er vidner til en alarmerende læringsulighed for de anbragte børn og unge, som har negative konsekvenser for børnene og de unge selv og for samfundet som helhed.

Henriette Christiansen
Direktør, Egmont Fonden

Egmont Fonden har afsat 30 millioner kroner til at ruste anbragte børn og unge til en plads i samfundet. Siden 2009 har fonden brugt 100 millioner kroner på området, og nu kommer der altså nye penge, der primært skal bruges på at sikre, at børn og unge får den nødvendige læring, der skal til, for at de er i stand til at gennemføre en ungdomsuddannelse.

”Vi er vidner til en alarmerende læringsulighed for de anbragte børn og unge, som har negative konsekvenser for børnene og de unge selv og for samfundet som helhed,” siger Henriette Christiansen, direktør for Egmont Fondens Støtte- og bevillingsadministration.

Hun peger på, at kun halvdelen af de anbragte børn består folkeskolens afgangseksamen, mens tallet for resten af børnebefolkningen er 94 procent.

0:000:00