Ellemann frygter ikke vakuumpakket mad

FROKOST: Oppositionen forudser dårlig, vakuumpakket mad i daginstitutionerne som konsekvens af regeringens lov om obligatorisk madordning. Men madens kvalitet er kommunernes ansvar, mener Karen Ellemann (V) – og vakuumpakket mad kan være god.
Oppositionen frygter, at maden i regeringens obligatoriske madordning vil blive endnu ringere end den mad, som forældrene selv kan give børnene med.
Oppositionen frygter, at maden i regeringens obligatoriske madordning vil blive endnu ringere end den mad, som forældrene selv kan give børnene med.Foto: www.colourbox.com
Marie Dissing Sandahl

Der er opstået hysteri omkring vakuum. For når forældrene smører madpakken, står de jo selv og åbner en vakuumpakke med pålæg til rugbrødsmadden.

Karen Ellemann
Indenrigs- og socialminister
Mens KL's formand Erik Fabrin (V) forsikrer, at kommunerne kan have den lovpligtige frokostordning klar til alle børn i daginstitutioner den 1. januar 2010, er der stadig tvivl om, hvorvidt det er muligt for kommunerne at kunne servere sund mad af ordentlig kvalitet. Oppositionens skrækscenarie er vakuumpakket flymad, og Socialdemokraterne vil have loven trukket tilbage.

Derfor var indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V) kaldt i samråd torsdag i sidste uge af Lene Hansen (S) og Pernille Vigsø Bagge (SF).

"Ordningen er en katastrofe i praksis, for kommunerne har kun 14 kroner per måltid per barn, og det kan slet ikke dække omkostningerne. Er det rimeligt, at loven kører videre, når kommunerne er i knæ?" spurgte Pernille Vigsø Bagge.

Vakuumpakket mad kan være godt
Kommunerne har en stor opgave foran sig, sagde ministeren, og alt nyt er svært, men derfor har Fødevarestyrelsen udarbejdet vejledningsmateriale og holdt møder med kommunerne for at ruste dem til opgaven.

0:000:00