Analyse af 
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Er Socialstyrelsen på vej ud af skyggen? 

Socialstyrelsen gik under radaren i forbindelse med fremlæggelse af Sundhedsstyrelsens faglige anbefalinger til en 10-årsplan for psykiatrien. Men styrelsen fik sat fingeraftryk i oplægget. Stribevis af aktører peger på, at det er vigtigt for den kommende ti-årsplan, at styrelsen træder i karakter over for både Sundhedsstyrelsen, kommunerne og sit eget ministerium.

Ellen Klarskov Lauritzen tiltrådte som direktør i Socialstyrelsen i november 2020. Hun står foran en stor opgave, hvis styrelsen skal blive fagligt stærkere og få større armslængde til Socialministeriet, vurderer Ole Toft.
Ellen Klarskov Lauritzen tiltrådte som direktør i Socialstyrelsen i november 2020. Hun står foran en stor opgave, hvis styrelsen skal blive fagligt stærkere og få større armslængde til Socialministeriet, vurderer Ole Toft.Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Socialstyrelsen har stået i skyggen af Sundhedsstyrelsen i præsentationen af det faglige oplæg til en 10-årsplan for psykiatrien.

LÆS: Her er Sundhedsstyrelsens 37 anbefalinger til forbedringer af psykiatrien

Men, lyder det fra en stribe centrale kilder, Altinget har talt med, det er tvingende nødvendigt, at den lidt anonyme styrelse bliver fagligt stærkere, får et mere ligeværdigt samarbejde med Sundhedsstyrelsen og en større armslængde til Socialministeriet. 

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00