EU langt foran Danmark på handicappolitik

LOVGIVNING: Poul Lüneborg har gennem mange år repræsenteret danske handicappede i EU. Han udtrykker stor utilfreds med den danske indsats på handicapområdet. Til trods for langsom proces er EU langt mere effektiv end Danmark, argumenterer han. Eksperter er enige.
Foto: www.colourbox.com
Kristoffer Hecquet

Den eneste måde at skabe et samfund, der inkluderer alle borgere, er ved at gå til EU's institutioner.

Poul Lüneborg
Cand.jur.
"Danmark kan i høj grad lære af EU på handicap-området," siger Poul Lüneborg, der som medlem af det rådgivende organ EØSU i adskillige år har repræsenteret danske handicappede i Bruxelles.

Poul Lüneborg er jurist og har mange års erfaring med EU-systemet. Han mener, at EU er langt foran Danmark, når det kommer til lovgivning på handicap-området.

"Hvis du tager til det tidligere DDR, er de langt mere avancerede, end vi er i Danmark, når det kommer til for eksempel fysisk tilgængelighed for handicappede," siger han og forklarer, at i Danmark er det meget svært at få den slags gennemført pga. en bureaukratisk struktur, hvor 98 kommunalbestyrelser skal kunne blive enige. Derfor går det langsomt med lovgivning i handicappolitik i Danmark.

"Der er ikke kommet et eneste nyt forslag på det handicappolitiske område i Danmark i de sidste ti år," siger Poul Lüneborg frustreret.

0:000:00