Flere penge til alkoholbehandling og færre sager hos sagsbehandlere: Her er de socialpolitiske nedslag i Københavns historiske budgetaftale

Socialrådgiverne får færre sager per medarbejder på handicap- og sygedagpengeområdet, og der er afsat penge til at dække stigende udgifter til behandling af borgeres alkoholmisbrug. Få overblikket over de socialpolitiske hovedpunkterne i Københavns Kommunes budgetforlig her.

Siden kommunalvalget i 2021 har Enhedslisten det største parti på Københavns Rådhus. Socialdemokratiet har dog stadig overborgmesterposten.
Siden kommunalvalget i 2021 har Enhedslisten det største parti på Københavns Rådhus. Socialdemokratiet har dog stadig overborgmesterposten.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Mathias Bach

Det historiske budgetforlig i København, der i fredags blev indgået udenom S og SF, indeholder en række nye tiltag på socialområdet.

Blandt andet har de københavnske politikere sat penge af til at reducere antallet af sager per medarbejder for sygedagpengemodtagere og borgere i jobafklaringsforløb. Også på handicapområdet reduceres ”sagsstammerne” for medarbejderne.

Partierne bag budgetforliget har også sat penge af til at dække stigende udgifter til alkoholbehandling. Og så har partierne sat et mål om, at der ikke skal være københavnske boligområder på listen over parallelsamfund i 2030.

0:000:00