Førtidspension-millioner forsvinder fra 2020-plan

FØP: Kun besparelserne fra fleksjob-reformen og ikke førtidspensions-reformen skal gå til regeringens 2020-plan, foreslår beskæftigelsesministeren, som også vil have DF med i forliget. Oppositionen holder tænkepause.
Marie Dissing Sandahl
Forhandlingerne om en reform af førtidspension og fleksjob skal deles op i to spor, og det er kun pengene fra omlægningerne af fleksjob-tilskuddet, som skal hældes i regeringens 2020-plan. Sådan lyder et forslag fra beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V), som forligspartierne har til i dag, tirsdag, til at tage stilling til.

Tidligere regnede regeringen ellers med, at reformerne kunne indbringe to milliarder kroner til 2020-kassen, men hele provenuet fra førtidspensionsreformen på en milliard kroner skal nu blive i førtidspensionssystemet og bruges på at forbedre for eksempel udviklingsforløb for mulige førtidspensionister. I regeringens eget reformudspil var det kun godt halvdelen eller cirka 500 millioner kroner, som skulle bruges til udviklingsforløb.

De foreslåede ændringer af fleksjob-ordningen forventer regeringen vil indbringe 1,4 milliarder kroner i 2020 og to milliarder kroner, når det er fuld indfaset.

Forligskredsen, som udover regeringen består af De Radikale, Socialdemokraterne, Kristendemokraterne og SF, skal, udover de foreslåede to spor i forhandlingerne om anvendelsen af provenuet, også forholde sig til regeringens ønske om at få Dansk Folkeparti med i forliget.

0:000:00