Debat

Forældre til K: Flere pædagoger i ydertimerne er slet ikke nok

DEBAT: Det kræver en lovfastsat minimumsnormering, hvis pædagogerne skal kunne støtte udsatte børn i daginstitutionerne, skriver formanden for Fola.

Der skal flere veluddannede pædagogiske
medarbejdere med i sandkassen, mener Louise Gjervig fra Forældrenes Landsforening.
Der skal flere veluddannede pædagogiske medarbejdere med i sandkassen, mener Louise Gjervig fra Forældrenes Landsforening.Foto: /ritzau/Anders Rye Skjoldjensen/arkiv
Amalie Bjerre Christensen

Amalie er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hun har tidligere været tilknyttet Altinget som journalistpraktikant og senere som redaktionsassistent.

Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Louise Gjervig Lehn
Formand for Fola – Forældrenes Landsforening

Det er sidst på sommeren, traditionen tro er der fuld gang i partiernes sommergruppemøder, og de står nærmest i kø for dele gaver – og valgløfter – ud til de mindste.

SF lover minimumsnormeringer, og Mai Mercados parti, Konservative, garanterer flere voksne i ydertimerne på Radisestuen.

Vi er dybt taknemmelige for enhver forbedring for de mindste, for baggrunden er katastrofal.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

I runde tal mangler der 4.400 pædagogiske medarbejdere, hvis vi kigger på de sidste ti år. Så 4.400 ekstra medarbejdere skal der til, hvis vi blot skal nå niveauet fra 2009.

En farlig cocktail
Blækket fra den nye dagtilbudslov er knapt tørt.

Der skal politisk vilje og investeringer til, for det kræver en lovfastsat minimumsnormering – som vi også kender det fra skoleområdet.

Louise Gjervig Lehn
Formand for FOLA, Forældrenes Landsforening

En dagtilbudslov, hvis formålsparagraf lover at fremme børns trivsel, læring, udvikling og dannelse, at give børn omsorg og bidrage til, at de får en god og tryg opvækst.

Flotte ord og gode intentioner. Men på samme tidspunkt viser en undersøgelse fra BUPL, at 74 procent af pædagogerne ofte oplever, at der er et eller flere børn, de ikke kan drage tilstrækkelig omsorg for på grund af personalemangel.

Og 75 procent af pædagogerne oplever, at dårlige normeringer gør, at de ikke kan give den nødvendige støtte til udsatte og sårbare børn.

Hvis vi til dét lægger, at danske småbørnsforældre hører til blandt dem, der arbejder mest, hvilket afføder lange dage i vuggestuen og børnehaven, ja, så har vi en cocktail, hvis virkning hidtil ikke har bekymret flertallet på Christiansborg synderligt, men som bekymrer mig og rigtig mange andre forældre gevaldigt.

Politisk vilje og investeringer
Så tak til Konservative for at anerkende behovet for flere medarbejdere i ydertimerne. Det er også tiltrængt, men det er slet ikke nok.

Hele dagen kalder på flere veluddannede pædagogiske medarbejdere til vores børn, for der skal ikke herske den mindste tvivl om, at de skal opleve en hverdag, hvor trøst og omsorg er en selvfølgelighed.

Der skal politisk vilje og investeringer til, for det kræver en lovfastsat minimumsnormering – som vi også kender det fra skoleområdet – for børnenes skyld.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Louise Gjervig Lehn

Kredsnæstformand, Dansk Sygeplejeråd (DSR)

0:000:00