Forsøg med salg af almene boliger fortsætter

NYHED: Karen Jespersen vil forlænge et forsøg med salg af almene boliger trods kritik. Forsøget skal afhjælpe ghettoisering.
Salg af almene boliger skal ifølge regeringen afhjælpe ghettoisering. Men indtil videre er ingen boliger i de belastede områder blevet solgt.
Salg af almene boliger skal ifølge regeringen afhjælpe ghettoisering. Men indtil videre er ingen boliger i de belastede områder blevet solgt. Foto: colourbox.com
Kristine Bertelsen
Fakta

Evalueringsrapportens konklusioner om salg af almene boliger

1. januar 2005 trådte den treårige forsøgsordning for salg af almene boliger i kraft. 

Med ordningen kan kommuner og boligorganisationer uafhængigt af hinanden ansøge Velfærdsministeriet om tilladelse til at sælge almene familieboliger til lejerne. Herudover kan kommunen og boligorganisationen i fællesskab ansøge ministeriet om salg af ledige boliger til eksterne købere.

I 2006 trådte en permanent salgsordning i kraft.

Med den permanente ordning kan kommuner og boligorganisationer i fællesskab ansøge ministeriet om, at lejerne må købe deres almene bolig.

Begge ordninger blev indført for at modvirke ghettoisering.

Regeringen forventede, at forsøgsordningen ville resultere i 5000 solgte boliger. Den har foreløbig resulteret i 14 ansøgninger om salg og 9 salg medio 2007.

Den permanente ordning forventedes at ville resultere i 100 solgte boliger i 2007 og 200 boliger i 2008 og derefter. Ministeriet har endnu ikke modtaget nogen ansøgninger om salg.

De boliger, der er blevet solgt, har været relativt attraktive boliger med en mere ressourcestærk beboersammensætning end normalt for den almene sektor.

Der er ikke blevet solgt nogen boliger i de belastede boligområder.


Kilde: Evalueringsrapport af salg af almene boliger udarbejdet af Capacent og sbs rådgivning

Velfærdsminister Karen Jespersen (V) fastholder at ville forlænge forsøgsordningen med salg af almene boliger. En ordning, der skal afhjælpe ghettodannelser.

Både ministeren og ordningen har ellers været udsat for voldsom kritik i de seneste uger.

Minister beskyldt for mørklægning
Første januar 2005 indførte regeringen en treårig forsøgsordning for salg af almene boliger. Den skulle give beboere i almene lejeboliger mulighed for at købe deres bolig.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00