Global Contact på Roskilde Festival

FESTIVAL: Altinget.dk er til Roskilde festival for at møde de politiske organisationer på festivalpladsen. Global Contact er i Roskilde for at sætte fokus på frivilligt arbejde.
Fakta

Global Contact er Mellemfolkeligt Samvirkes volontørprogram, der arrangerer frivilligt arbejde i ulande, next stop-ophold og workcamps. Global Contact udsender hvert år mellem 400-700 frivillige, der rejser ud til verdens fattige lande. Det frivllige arbejde kan være indenfor uddannelse, sundhed, organisationsudvikling, byggeprojekter, fairtrade og meget andet.


Kilde: globalcontact.dk
Fakta
Altinget.dk på festival
Det politiske liv er rykket fra gangene på Christiansborg og de overophedede kontorer og ud i den danske sommer. I denne uge følger Altinget.dk det politiske liv på Roskilde festivalen. Vi møder de politiske organisationer, der opholder sig på festivalpladsen for at finde ud af, hvorfor de er taget på musikfestival, og hvad de gør for at fange festivalgængernes opmærksomhed.

Global Contact har valgt at lægge vejen forbi Roskilde festivalen. Altinget.dk har talt med teamkoordinator, Lasse Jensen, for at høre, hvorfor de besøger festivalen, og hvad de gør, for at fange festivalgængernes opmærksomhed.

Hvorfor er I på Roskilde Festival?
Vi vil fortælle folk, hvorfor man skal tage ud og rejse, og hvordan man kan komme ud og rejse. Vi vil rigtig gerne have folk ud og lave frivilligt arbejde sammen med os. Men vil vil også bare gerne gøre opmærksom på, at der er nogen måder, der er gode at rejse på, og nogen der er mindre gode.

Hvordan gør I opmærksom på jer selv?
Vi har en bod, hvor man kan se alle vores forskellige detinationer. Der er en oversigt over, hvad man kan lave, og hvor man kan komme i praktik. Vi fokuserer primært på at oplyse publikum om det at rejse ud i verden, men vi har også nogle mere sjove ting, de kan foretage sig. Vi har for eksempel et lykkehjul, hvor man kan stille spørgsmål omkring forskellige steder i verden, og så har vi en jeopardy-quiz om verden og om det at rejse. Derudover har vi haft noget speed-dating, hvor man blandt andet udspørger hinanden om, hvilket u-land man helst vil på date.

Hvad håber I på at få ud af at være på Roskilde Festival?
Vi håber, at vi bliver endnu mere kendte, end vi er i forvejen, og at folk ser, at vi er en god organisation at blive sendt ud med. Vi har været på Roskilde før, og det har ikke gjort, at vi har solgt flere ophold. Vi tror, det skyldes, at det er dyrt at komme afsted, og at folk derfor går og tænker over det i længere tid. Så vi håber, at der er nogen, der om et år eller to husker, at vi var hernede.

Hvorfor lige netop Roskilde?
Vi sender cirka 600 mennesker afsted om året rundt omkring i verden, enten i praktik eller som voluntører, og langt de fleste af dem er mellem 18-23 år. Så det er lige vores målgruppe, der er her på Roskilde festivalen. Folk er åbne og kommer for at opleve noget, og det passer med, hvad vi har lyst til. 

Har i tænkt jer at komme igen?
Ja, det har vi faktisk. Vi er stadig ved at udvikle, hvordan vi vil gribe det her an, og vi vil gerne være lidt mere modige. Så vi skal udvikle mere på, hvordan vi kan få folk over. Vi har for eksempel fået en sms-service, hvor man kan sende en sms til et land og inden for de næste 24 timer, får man tre beskeder fra en person et sted i verden, om hvad vedkommende laver

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00