Her er spørgsmålene til aftalen om kontanthjælp, regeringen fortsat ikke kan svare på

Hvordan har regeringen defineret fattigdom, og hvor mange børn vil fortsat være fattige? Det og en række andre spørgsmål kan Altinget endnu ikke få svar på ti dage efter Beskæftigelsesministeriet præsenterede kontanthjælpsaftalen. Se spørgsmålene her.

Aftalen om kontanthjælp blev præsenteret tirsdag den 14. juni.
Aftalen om kontanthjælp blev præsenteret tirsdag den 14. juni.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Da regeringen i sidste uge præsenterede sin nye aftale om kontanthjælp sammen med støttepartierne, var det et kæmpe skridt i bekæmpelsen af børnefattigdom, lød det fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). Partierne lagde vægt på, at 9200 børn blev løftet ud af fattigdom, og at kontanthjælpsloftet nu blev afskaffet.

Altinget har siden forsøgt at få svar på en række centrale spørgsmål om aftalen. Ti dage efter aftalen blev præsenteret, er følgende spørgsmål dog fortsat ubesvarede:

Hvad er fattigdom ifølge regeringen?
I aftalen definerer Beskæftigelsesministeriet fattigdom som lavindkomstgruppen. Den defineres som halvdelen af medianindkomsten i Danmark. I 2015 var 50 pct. af medianindkomsten 115.070 kr., mens 60 pct. af medianen var 138.080 kr. ifølge Danmarks Statistik. Altinget ville gerne vide, hvor lille en indkomst, man ifølge ministeriet i dag skal have for at tilhøre den gruppe.

0:000:00