Hjælp en kommende regering med afbureaukratiseringen: Hvor kan der fjernes bøvl og bureaukrati på socialområdet?

Følg med, når Altinget i de kommende uger giver ordet til socialchefer, socialrådgivere og interesseorganisationer, så de kan kaste lys over, hvilke regler området kan undvære, og om det virkelig er så nemt at afbureaukratisere, som politikerne forestiller sig. 

Hvilke regler kan undværes på socialområdet? Altinget Social spørger en række socialchefer og interesseorganisationer. 
Hvilke regler kan undværes på socialområdet? Altinget Social spørger en række socialchefer og interesseorganisationer. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Claudia Steenhard

Afbureaukratisering har været på alles læber i valgkampen. Administration og papirarbejde fylder for meget af velfærdspersonalets arbejdstid og står i vejen for fagligheden, lyder kritikken. 

I et forsøg på at sætte velfærden fri, vil Socialdemokratiet som en del af udspillet “Danmark kan mere III” sætte gang i en større afbureaukratisering af den offentlige sektor ved at skære i administration og papirarbejde på rådhusene.  

Samtidig vil de indføre et regelstop: Hver gang en regel indføres, skal en gammel regel fjernes. Også i den borgerlig lejr er der lagt op til afbureaukratisering efter valget: I Venstres 2030-plan er det medregnet, at mindre bureaukrati i kommunerne vil frigive 2,5 milliarder kroner.  

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00