HjerneSagen: Salt-aftale er uambitiøs

SALT: Fødevareministeriet har indgået et nyt partnerskab, som skal reducere saltforbruget. HjerneSagen har længe efterlyst handling, men mener, at aftalen er uambitiøs.
Peter Baggesgaard Hansen

Vi kunne godt forestille os en decideret saltskat. Det er ekstremt lidt, du selv kan gøre som forbruger, for det, du selv putter på din mad, svarer højst til 15 procent af det salt, du indtager. 70 procent er noget, der ligger i færdiglavede fødevarer.

Lise Beha Erichsen
Direktør i HjerneSagen

Et nyetableret partnerskab mellem industri, interesseorganisationer og Fødevareministeriet har som målsætning at skære tre gram af forbrugernes daglige saltindtag.

"Det glæder mig, at brancheorganisationer for fødevareerhvervet, patientforeninger, Forbrugerrådet og flere gode kræfter er gået sammen for at tage toppen af saltindholdet i maden, og jeg tror på, at partnerskabet kan reducere danskernes indtag af salt," siger fødevareminister Henrik Høegh.

Uambitiøs aftale
HjerneSagen har flere gange over for Altinget efterlyst handling. Derfor er man også glade for, at der nu er taget initiativ i sagen. Direktør Lise Beha Erichsen er dog ikke tilfreds med indholdet i aftalen:

0:000:00