Hus Forbi-sælgere bliver ikke ramt af skærpet tiggeri-lov

TIGGERI: Folketinget vedtog onsdag at skærpe straffen for utryghedsskabende tiggeri. Straffen forøges med loven til 14 dages ubetinget fængsel, men Hus Forbi-sælgere bliver ikke ramt. 

Folketinget var onsdag ekstraordinært samlet før sommerpausen.

På dagsordenen var kun et enkelt punkt, hastebehandling af en skærpelse af straffen for utryghedsskabende tiggeri.

Forslaget blev fremsat i forbindelse med afslutningsdebatten, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) forelagde det for Folketinget. 

Dengang blev det italesat, at man med loven sigter på at dæmme op for tiggeri fra romaer. 

"Vi vil ikke acceptere utryghedsskabende romaer," sagde Lars Løkke Rasmussen dengang.

Hus Forbi går hus forbi
I følge DR forhandlede partierne sent tirsdag aften, hvor Dansk Folkeparti fandt støtte til et ændringsforslag, som blev vedtaget onsdag.

Med ændringsforslaget træder den skærpede straf også i kraft ved tiggeri foran supermarkeder og ikke kun på stationer og i offentlige transportmidler, som det var foreslået i den oprindelige version af lovforslaget. 

Samtidigt udpensles det med ændringsforslaget, at hjemløse, som sælger hjemløseavisen Hus Forbi, ikke rammes af forslaget. 

Et andet ændringsforslag, som fandt vej ind i loven ved vedtagelsen, var, at loven blev vedtaget med en såkaldt solnedgangsklausul.

Lovgivningen vil således skulle fornys inden 1. juli 2020, ellers udløber den. 

Se et uddrag fra debatten i videoen ovenfor. 

Folketingetsarbejdet var onsdag ekstraordinært flyttet til Landstingssalen, da Folketingssalen bliver renoveret henover sommeren. 

 

Forrige artikel Her er Altingets program på Folkemødet torsdag Her er Altingets program på Folkemødet torsdag Næste artikel Hvis alle gjorde som Roskilde: Parat til job uden sprog Hvis alle gjorde som Roskilde: Parat til job uden sprog
 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og Vælger

  Hastværk....og hovsaløsninger !!

  ....At tænke sig, at Danmarks øverste, ansvarlige, lovgivende forsamling i al hastværk alvorligt vurderer, at et opstået, stort SOCIALT problem med udenlandske gadesovere i København kan løses ved en udvidelse af Dansk Straffelov med FÆNGSELSSTRAF for tiggeri på 14 dage....kun gældende for udlændinge.
  DET kalder jeg ganske enkelt en ansvarsforflygtigelse, der er til at tage og føle på.
  Hvad mon de forarmede og strandede mennesker, der af statsministeren ret populistisk omtales som romaer, så vil ty til i stedet for tiggeriet?
  En dansk lovgivning, der kun gælder udlændinge, der opholder sig i Danmark ?
  ....
  Men man er jo også på vej til ferie,....så det skal gå stærkt ??
  Hastværk er lastværk.
  ....
  "Den store Bastian" fra 1867 er åbenbart evigt aktuel?