Hvis Villy Søvndal havde flertal

INTERVIEW: I Folketingets sommerpause har vi bedt ledende politikere fra de syv repræsenterede partier om at hæve sig op over dagligdagens taktiske udmeldinger. Vi bringer i dag Villy Søvndals bud på, hvad SF ville ændre på integrationsområdet, hvis partiet havde helt frie hænder.

Hvis situationen pludselig eksploderede i eks-Jugoslavien igen, og folk blev slået ihjel, så ville vi ikke moralsk kunne leve med at sige, ’desværre, kvoten er overskredet, vi lukker ikke flere ind.’

Villy Søvndal
Formand for SF
Villy Søvndal, hvordan vil SF sikre bedre integration?

”Vi vil lave et kæmpe program for at sikre bedre støtte til tosprogede i daginstitutioner. Daginstitutionerne skal være langt bedre normeret end i dag, så voksne og børn får mere tid til hinanden. Vi vil bl.a. gøre en kolossal indsats for at undersøge børns sproglige kunnen og i højere grad end i dag sætte ind over for de børn, der har brug for hjælp. Et godt og tidligt kendskab til dansk øger børns sociale integration.”

Hvordan vil I konkret sikre denne sociale integration?

”Vi skal sikre, at der er tilbud til børn i boligområder, hvor den store koncentration af mennesker med anden etnisk herkomst end dansk er. Vi skal have mere opsøgende arbejde, helt ind i den enkelte familie. Og så er det altafgørende, at der bygges langt flere boliger, så dem, der gerne vil bo andre steder end i ghettoerne, får en reel mulighed for det.”

0:000:00