Debat

Hvordan sikrer man nok kvalificeret arbejdskraft på det sociale område?

PRÆSENTATION: Manglen på kvalificerede social- og sundhedsassistenter er stigende, og Socialdebatten vil derfor sætte fokus på emnet i den kommende måned. Læs mere her, og mød panelet.

Foto: Colourbox
David Laungaard Lose
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Ifølge en undersøgelse fra KL har man flere steder begyndende problemer med at tiltrække kvalificeret arbejdskraft på det sociale område.

Især kvalificerede social- og sundhedsassistenter er svære af finde over hele landet.

Det kan på sigt give store udfordringer på et område, hvor blandt andet antallet af ældre vil vokse.

Derfor vil Altinget: social gerne tage debatten: Hvordan sikrer man nok kvalificeret arbejdskraft på det sociale område?

Debatpanelet er:

Dennis KristensenDennis Kristensen, forbundsformand, FOA
Dennis Kristensen er uddannet portør. Hans karriere i de danske fagforeninger startede i 1977, hvor han blev tillidsrepræsentant for portørerne på Herlev Hospital. Sidenhen har han været forbi flere fagforbund, inden han i 2002 blev formand for Forbundet af Offentligt Ansatte, FOA. Han har derudover bl.a. været præsident for den nordiske fagforeningsorganisation NOFS.

Bjarne HastrupBjarne Hastrup, direktør, Ældre Sagen
Bjarne Hastrup er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet. Han var frem til 1984 direktør i erhvervsorganisationen Håndværksrådet, men var som direktør i EGV med til i 1986 at stifte Ældre Sagen, hvor han i alle 27 år har været administrerende direktør. Bjarne Hastrup skriver, at han er meget aktiv i den offentlige debat om social velfærd i Danmark og har skrevet en hel række bøger og artikler om emnet. Han er, sideløbende med sit arbejde i Ældre Sagen, ekstern lektor ved Københavns Universitet og underviser i socialpolitik, ældrepolitik samt den danske velfærdsmodel.

Bjarne LaustsenBjarne Laustsen (S), næstformand, beskæftigelsesudvalget
Bjarne Laustsen fik sin debut i Folketinget efter valget i 1992. Han blev ikke genvalgt i 1994, men fik comeback i 1998, og blev genvalgt senest ved valget i 2015. Han er næstformand for Beskæftigelsesudvalget, og er derudover også medlem af bl.a. Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget og Miljø- og Fødevareudvalget. Han er uddannet maskinarbejder, og arbejdede fra 1994 til 1998 som instruktør på Metalskolen Jørlunde.

Inger Margrethe JensenInger Margrethe Jensen, direktør, SOPU
Inger Margrethe Jensen er cand.mag. i historie og engelsk, og har bl.a. undervist på VUC i 10 år og været i Arbejdsministeriet i 10 år. I de sidste 20 år har hun været direktør for Social- og Sundhedsskolen i København, SOPU, og er det stadig. Hun har desuden været formand for Danske SOSU-skoler i mere end 10 år.

Tommy PetersenTommy Petersen (R), gruppeformand, Københavns Borgerrepræsentation
Tommy Petersen er uddannet cand.merc i International Business and Development Studies fra CBS samt Master i African Studies fra Københavns Universitet. Han har arbejdet med udvikling i fattige lande blandt andet i flere år for FN i Afghanistan, Irak og Jordan. Han er gruppeformand for Radikale Venstre i Københavns Borgerrepræsentation, og derudover medlem af Økonomiudvalget, af Børne- og Ungdomsudvalget og af Beskæftigelse- og Integrationsudvalget.

Dokumentation

Fra 12. maj og en måned frem sætter Socialdebatten fokus på hvordan man sikrer nok kvalificeret arbejdskraft på det sociale område.

Følg debatten her.

Debatten på Altinget har til formål at fokusere og styrke den fagpolitiske debat i Danmark. Løbende inviterer Altingets fagportaler derfor eksperter, politikere, fagfolk og interesseorganisationer til at debattere udvalgte emner og/eller problemstillinger inden for forskellige områder.

Bland dig gerne i debatten ved at sende en mail til [email protected].


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bjarne Hastrup

Adm. direktør og medstifter, Ældre Sagen, forfatter
cand.polit. (Københavns Uni. 1972)

Bjarne Laustsen

MF (S), formand for Beskæftigelsesudvalget
maskinarbejder (Norden, FLS)

Dennis Kristensen

Fhv. forbundsformand, FOA
portør (Amtssygehuset i Herlev 1976)

0:000:00