Indvandrere vælger frivilligt skoler med mange danske elever

NYHED: Elever med dansk og anden etnisk baggrund bliver blandet i københavnske skoler takket være et projekt med frivillig placering.
Et integrationsprojekt i København blander elever med indvandrerbaggrund med danske elever i folkeskolen.
Et integrationsprojekt i København blander elever med indvandrerbaggrund med danske elever i folkeskolen. Foto: colourbox.com
Kristine Bertelsen
I Københavns Kommune har et projekt med frivillig placering af elever med anden etnisk baggrund end dansk på skoler med mange danske elever vist sig som en succes.

Kommunen har reserveret pladser til elever med indvandrerbaggrund på skoler med mange danske elever for at blande elevsammensætningen.

600 elever med indvandrerbaggrund har valgt at starte i en folkeskole, der måske ikke ligger lige ved dem, men til gengæld har mange danske elever. 200 har taget imod et direkte tilbud fra kommunen, mens de øvrige 400 uopfordret har bedt om at blive placeret i en sådan skole.

SF: Stort gennembrud for frivillig integration
"Vi har lovet at knække den skæve elevsammensætning og gøre op med de forfærdelige udtryk, "sorte" og "hvide" skoler. Og vi har troet på, at det kan lade sig gøre ad frivillig vej, fordi utallige undersøgelser fortæller, at både tosprogede og etniske danske familier i København rigtig gerne vil møde hinanden. Det er præcis den positive indstilling, vi bygger på og som nu viser bedre og bedre resultater," siger børne- og ungdomsborgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF) i en pressemeddelelse.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00