Debat

Integrationen er ikke i bedring

Koncentrat af lederen "Fejlslagen fordeling" i Jyllands-posten 11/4 2005.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
MANGLENDE INTEGRATION ER et velkendt fænomen fra landets storbyer, hvor ghettodannelser forstærker problemet ganske betydeligt. Det er der talt meget om, men selv om statsminister Anders Fogh Rasmussen tog det op i sin nytårstale forrige år, er det blevet derved.<p /> Desværre ser det ud til, at en række af landets større byer nu også er mål for øget tilflytning af flygtninge og indvandrere og i en sådan grad, at borgmestrene begynder at besvære sig over udviklingen. Især fordi tilstrømningen af børn af fremmed oprindelse giver skolerne problemer i undervisningen.(...)

Forleden kunne vi i avisen berette om Tysklands problemer med "Den multikulturelle illusion" og forsøgene på at forbedre integrationen.

Herhjemme slår en del politikere og kulturradikale sig også uansvarligt til tåls med, at Danmark er et multikulturelt samfund - hvem der så end har bestemt det - og at det er naturligt i en globaliseret tidsalder. Det kræver imidlertid, at der er tale om et samfund i balance, og at integrationen er perfekt, hvilket alle og enhver kan se, at den ikke er. Meget langt fra endda.

Regeringen har gjort en markant indsats på udlændingeområdet for at styre indvandringen efter skiftende regeringers laden stå til gennem en lang årrække.(...)

Det er beklageligt, at de større byer nu også skal slås med de problemer, som fortsat står uløste i de største byer.

Kvoterings- og fordelingspolitikken er slået fejl, og man kan ikke forbyde tilflytning af bestemte grupper, men det kan anbefales politikerne at skæve til, hvordan man f.eks. har båret sig ad i visse københavnske forstadskommuner, hvor man har forsøgt at modvirke decideret ghettodannelse gennem boligpolitikken og nu også fordeler tosprogede elever på skolerne for at undgå forringelser i undervisningen.

Så længe regeringen ikke har leveret opskrifter på brugbare integrationsløsninger i bred forstand, som stiller uddannelse og arbejde i udsigt for de berørte, må kommunerne klare sig, som de bedst kan. Samtidig må man krydse fingre for, at den nyudnævnte integrationsminister Rikke Hvilshøj kan stå den krævende distance.

Det er en voldsom udfordring, som bedre egner sig for en garvet politiker med sikker gennemslagskraft.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Fogh Rasmussen

Formand og stifter, Rasmussen Global og Alliance of Democracies Foundation, seniorrådgiver, Citigroup, fhv. generalsekretær, Nato, fhv. statsminister (V), partiformand & MF
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1978)

Rikke Hvilshøj

Public affairs-rådgiver, Grace Public Affairs, fhv. integrationsminister (V), bestyrelsesmedlem, Green Therma, Moranti, Grace Public Affairs og Rahbek Højskole
cand.polit. (Københavns Uni. 1997)

0:000:00