Debat

Isabella Arendt: Regeringen glemmer børns vilkår under coronakrisen

DEBAT: Statsminister Mette Frederiksen (S) og regeringen har haft alt for lidt fokus på børnene under coronakrisen, skriver Kristendemokraternes landsformand, Isabella Arendt. 

Det er symptomatisk for regeringens krisehåndtering, at alt fokus har været på arbejde, skriver Kristendemokraternes landsformand, Isabella Arendt.
Det er symptomatisk for regeringens krisehåndtering, at alt fokus har været på arbejde, skriver Kristendemokraternes landsformand, Isabella Arendt.Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Isabella Arendt
Landsformand, Kristendemokraterne

Heldigvis er der også kærlighed i luften i denne krisetid. Men der er mange mennesker, som har familie, børn og kærester hen over landegrænserne, og som i denne tid ikke kan se hinanden.

Det er under al kritik, at regeringen gemmer udlændingepolitik i denne krise. Det er under al kritik, at man sætter grænser mellem børn og forældre i denne krisetid.

Da krisen brød ud, lukkede man grænsen, og regeringen sagde tydeligt, at man skulle have et såkaldt anerkendelsesværdigt formål for at komme ind i Danmark.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Regeringen mente med det, at man måtte komme til Danmark for at arbejde. Desværre gik der flere uger, før familie og børn også blev anerkendt af regeringen.

I flere uger måtte forældre sidde på den ene side af en lukket grænse og deres børn sidde på den anden side af grænsen. Ifølge Børnekonventionen har børn ret til deres forældre. En ret.

At kæmpe for børn og familie er ikke noget, som man kan nøjes med i valgkampen og skåltaler. Hvis man virkelig vil være "børnenes statsminister", må man gøre det i praksis.

Isabella Arendt
Landsformand, Kristendemokraterne

Det er derfor direkte usmageligt, at regeringen ikke fra starten kan se, at det selvfølgelig er et anerkendelsesværdigt formål, at børn og forældre kan være sammen.

Ingen støtte til børn og familier
Det er symptomatisk for regeringens krisehåndtering, at alt fokus har været på arbejde.

Det er også vigtigt at holde samfundets hjul i gang, men der har til gengæld ingen fokus været på de børn, som "børnenes statsminister", Mette Frederiksen (S), efter sigende har særligt fokus på.

Der er ingen hjælpepakker til familierne, der er ingen støtte i tilfælde af ekstra skilsmisser, der er ingen ekstra barsel eller orlov, når institutionerne lukker ned, og der er lukkede grænser mellem børn og forældre.

At kæmpe for børn og familie er ikke noget, som man kan nøjes med i valgkampen og skåltaler. Hvis man virkelig vil være "børnenes statsminister", må man gøre det i praksis. Netop krisetider viser, hvad der virkelig er vigtigt, når det bliver alvor. Her viser regeringen med al tydelighed, at de ikke har øje for familierne og børnenes vilkår.

Læs også

I dag er det 1. maj. Arbejdernes kampdag. "Børnenes statsminister" havde en tale helt uden at nævne børnene. Ikke engang arbejdernes børn.

Det er fair nok, hvis man som statsminister tænker mere på andre sager end på børn og familiers vilkår, deres muligheder for at være sammen, deres trivsel i forhold til stress og skilsmisserisiko. Så skal man bare ikke kalde sig "børnenes statsminister".

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Isabella Arendt

Senior public affairs rådgiver, Landbrug og Fødevarer, familiepolitisk rådgiver, Tænketanken Prospekt
BA i Statskundskab (Københavns Uni. 2017)

0:000:00