Jarlov: Udflytning handler om balance, ulemperne står vi ved

Beskæftigelsesordfører Rasmus Jarlov (V) i Folketingssalen torsdag 3. februar 2016. 

UDFLYTNING: Konservative bakker op om udflytning og omdannelse af Arbejdsskadestyrelsen til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring. Hvis der er ulemper ved den proces, så må man tage det med, lød det fra Rasmus Jarlov (K) fra Folketingets talerstol. 

"Det handler om at skabe den udflytning, og så må man gøre op med sig selv undervejs, om de ulemper, der måtte være undervejs, er nogen, man kan stå ved, og det synes vi, det er i det her tilfælde".

Sådan lød det fra beskæftigelsesordfører Rasmus Jarlov (K) under førstebehandlingen af L 140 og L 141 torsdag 3. marts 2016. Lovforslagene fungerer som led i regeringens ambition om at udflytte statslige arbejdspladser. Specifikt indebærer de, at Arbejdsskadestyrelsen bliver omdannet til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, som bliver en selvejende institution med teknisk og administrativ bistand fra ATP. Forvaltningsretlige regler, der gælder for offentlige myndigheder, vil fortsat finde direkte anvendelse. 

Neergaard: Der er ikke ulemper
Christian Juhl (EL) var den skarpeste kritiker af udflytningen og omdannelsen, som han mener vil have negative konsekvenser for behandlingen af arbejdsskadesager. Han ville vide, om beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) som Rasmus Jarlov (K) anerkender, at der er ulemper, som må tages med:

"Til spørgsmålet om, hvorvidt vi er parat til at tage de ulemper med, som nævnes, så er svaret nej. Der er ingen vurdering fra vores side af, at der er ulemper knyttet til de dispositioner, vi foretager. Der er altid udfordringer, når man ændrer nogle ting, men det er min vurdering, at det er påtrængende nødvendigt at ændre hele det organisatoriske grundlag og forretningsmodellen for arbejdsskadesagsbehandlingen i Danmark," lød det således fra ministeren. 

Der var generelt positive tilkendegivelser omkring udflytningen. Socialdemokraterne, Radikale Venstre og Alternativet vil dog under udvalgsbehandlingen et spadestik dybere i forhold til, om forslaget kan have negative konsekvenser for sagsbehandlingstiderne. 

 

Forrige artikel Neergaard om sygedagpenge-kaos: Godt jeg ikke er socialrådgiver Neergaard om sygedagpenge-kaos: Godt jeg ikke er socialrådgiver Næste artikel Minister om 225-timers regel: Mange vil blive undtaget Minister om 225-timers regel: Mange vil blive undtaget