Karen J.: Provokation at ikke alle er med

NYHED: Vi skal ikke acceptere, at nogle i samfundet ikke klarer trinene op ad den sociale rangstige. At det dog stadig er tilfældet er en påmindelse til vores sociale samvittighed, mener socialministeren.
Rikke Schielder Jørgensen

Hvis man går ud af skolen med dårlige skolekundskaber og har dårlige oplevelser med hjemmefra, for eksempel mangel på omsorg og opdragelse, så har du ikke forudsætningerne for at gennemføre en uddannelse. Og så kan der være nok så mange muligheder.

Karen Jespersen
Socialminister (V)
Vi har det alle bedre, når alle i samfundet har det godt. Med denne erklæring har Karen Jespersen (V) trukket i arbejdstøjet som socialminister:

"Det er vores medmenneskelige pligt og helt grundlæggende for vores samfund, at vi ikke accepterer, at nogen har det svært. Der er en tæt sammenhæng mellem, at samfundet er godt at leve i for alle, og at der ikke er store sociale uligheder."

Karen Jespersen mener, at vi i Danmark er kommet langt med at skabe lige muligheder for alle. Alle unge har således lige muligheder for at få en uddannelse. Men det er altså bare ikke alle, der er rustet til at gribe disse muligheder.

"Derfor er det den nye vanskelige opgave i socialpolitikken - det er, at vi ikke kun skal tilvejebringe uddannelsespladserne, vi skal også støtte den enkelte i at have de forudsætninger til at klare uddannelserne," siger Karen Jespersen og kommer med et eksempel:

0:000:00