Analyse af 
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Karma eller kulmination – cirklen er sluttet, når en garvet socialminister skal samle stumperne op efter den satspulje, hun har tordnet mod i årevis

Torsdag overtog Pernille Rosenkrantz-Theil en tradition med æbleskiver til de hjemløse og nøglerne til socialministeriet. Dermed har en minister med stor forståelse for hovedproblemet ved både satspuljen og dens efterfølger, SSA-reserven, fået ansvaret for at skrue en bedre løsning sammen for de mange organisationer og frivillige på socialområdet.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Ingen kan være i tvivl om, at satspuljen i årevis har været en torn i øjet på Pernille Rosenkrantz-Theil.

Nu har hun fået tildelt den ministerpost, som skal rulle bolden i mål med at etablere en ’ny model for en stabil grund- finansiering af civilsamfundsorganisationerne på social- og sundhedsområdet ud fra transparente kriterier, så det bliver muligt at planlægge langsigtet,’ som det er formuleret i regeringsgrundlaget.

Altså det, der hele tiden har været planen, der skulle komme efter satspuljen. Og på mange måder er lige præcis den opgave landet som nærmest skæbnebestemt på ministerbordet på netop hendes vagt.

0:000:00