KL: Mere ikke mindre bureaukrati i finansloven

FINANSLOV: Både KL og Socialrådgiverforeningen kritiserer finansloven for at indeholde adskillige elementer, som vil betyde mere bureaukrati i kommunerne.
Finansloven for 2011 kan føre til mere bureaukrati, mener KL.
Finansloven for 2011 kan føre til mere bureaukrati, mener KL.Foto: colourbox.com
Jens A. Andersen

Vi har i mange år haft det problem, at forskning, uddannelse og praksis opererer i hver sit felt, uden at få den gavn af hinanden, som der åbenlyst er brug for. Derfor bør chancen nu benyttes til at forankre den nødvendige udvikling i praksis med en samarbejdsforpligtelse med uddannelses- og forskningsinstitutionerne. Så i stedet for frikommuner, bør det hedde 'udviklingskommuner'.

Bettina Post
Formand for Dansk Socialrådgiverforening
Fakta

Det er regeringen, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne, som i forbindelse med finansloven for 2011 er blevet enige om et forsøg med fem frikommuner. Formålet er som et led i arbejdet med afbureaukratisering at skabe forøget rum for politisk ledelse og mere fokus på borgernes behov og høj faglig kvalitet.

KL-formand Jan Trøjborg (S) glæder sig over, at regeringen intensiverer sit fokus på afbureaukratisering og mere fleksible rammer for kommunernes service-ydelser. Men han er skeptisk
Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00