Kommunaldirektør i Faaborg-Midtfyn stopper med få dages varsel

Helene Bækmark har indgået en fratrædelsesaftale med Faaborg-Midtfyn Kommune. Samarbejdet afsluttes som følge af offentlighedens kritik af hende.

Sofie Hvemon

Første oktober stopper Helene Bækmark som kommunaldirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Borgmester Hans Stavnsager (S) takker i pressemeddelelsen den afgående direktør for en "loyal og dedikeret indsats". Om årsagen til fratrædelsen udtaler han:

"Der har i perioder været meget kritik af Helene Bækmark i offentligheden – en kritik, som jeg har fundet urimelig. Men disse ydre forhold har skabt så vanskelige arbejdsvilkår for kommunaldirektøren, at det er bedst for alle parter, at vores samarbejde afsluttes. Jeg ønsker ikke, at Helene Bækmark skal belastes yderligere, og jeg ønsker ikke, at Faaborg-Midtfyn Kommune skal leve med en fortsat usikkerhed om vores administrative ledelse".

Den afgående kommunaldirektør har blandt andet været involveret i en sag, hvor hendes brors revisionsfirma var direktionens konsulent i forhandlinger med Midtfyns Fritidscenter. Her blev der rejst spørgsmål om inhabilitet.

Desuden er kommunaldirektøren blevet gjort ansvarlig for utilfredsheden hos afgående medarbejdere. Ifølge Fyens Stiftstidende forklarede tidligere forebyggelseschef i kommunen Jakob Vejlø, at han valgte at sige op, fordi han mente, at kommunen blev styret, i stedet for ledet.

Helene Bækmark har været ansat som kommunaldirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune i treethalvt år.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00