Kortlægning fra ministerie: Flere og flere borgere modtager sociale indsatser

ANALYSE: Siden 2015 er antallet af borgere med diagnoser, som modtager sociale indsatser, steget med flere tusinde. Det viser en ny analyse fra Social- og Indenrigsministeriet, som dog døjer med dårlige data

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde
Fakta
Analyse af modtagere af sociale indsatser

Analyserne er gennemført af Social- og Indenrigsministeriet som en del af initiativet Nyt og fælles samarbejde aftalt i regi af Økonomiaftalen for kommuner for 2020. Formålet med projektet er blandt andet at undersøge, hvad der ligger bag den store aktivitetsstigning man har set på voksenområdet.
Analysen omfatter modtagere af sociale indsatser efter serviceloven baseret på Danmarks Statistiks register Handicap og udsatte (voksne).

Kilde: Social- og Indenrigsministeriet

Et stigende antal modtagere af sociale indsatser kan være en af forklaringerne på, at mange kommuner de seneste år har haft svært ved at holde budgetterne til socialt udsatte og handicappede voksne.

Det fremgår af en ny såkaldt velfærdspolitisk analyse fra Social- og Indenrigsministeriet.

Med analysen ser ministeriet på udviklingen i voksne borgere med en eller flere diagnoser, som modtager indsatser inden for serviceloven, fra 2015 til og med 2018.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00