Kriminelle indvandrere alligevel ikke til øde ø

NOTE: Karen Jespersen (V) har aldrig ment, at kriminelle indvandrere skulle sættes på en øde ø, fastslår hun. Det var ellers Line Barfods (EL) opfattelse, efter en udtalelse i 2000.
Rikke Schielder Jørgensen
Det har aldrig været socialminister Karen Jespersens holdning, at kriminelle indvandrere skulle deporteres til øde øer, eller placeres i andre til formålet specialindrettede bygninger. Det fastslår hun i et svar til Enhedslistens Line Barfod.

"Det har aldrig været og er fortsat ikke min holdning, at kriminelle indvandrere skal sendes til ubeboede øer eller interneres i specialindrettede bygninger. Dog bør kriminelle indvandrere - ligesom alle andre - finde sig i frihedsberøvelse i de situationer, hvor de er dømt til det i en dansk retssal," lyder meldingen fra ministeren.

Baggrunden for spørgsmålet er en udtalelse i B.T. tilbage i 2000, hvor Karen Jespersen citeres for, at "en måde at anbringe dem på for eksempel kunne være på en ubeboet ø - eller i bygninger, der er indrettet på en bestemt måde. Det kræver muligvis en lovændring, men det er jeg parat til at se på."

Og det har fået Line Barfod til at spørge, om det stadig er ministerens holdning.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00