Kritik: Regeringen oversælger psykiatri-løft

PSYKIATRI: Danske Patienter og Lægeforeningen kritiserer regeringen for ikke at have sat en dato for, hvornår udredningsgarantien træder i kraft på psykiatriområdet. De somatiske patienter har nemlig fået en dato.
Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Hvis de 200 millioner overhovedet bidrager til at ændre på forholdet mellem somatik og psykiatri, så er det et meget, meget lille skridt.

Lars Engberg
Formand, Danske Patienter

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) glæder sig over, at regionernes økonomiaftale for 2013 bidrager til at sidestille psykiatrien med de fysisk syge patienter.

Men her tager sundhedsministeren munden lige lovlig fuld, mener både Lægeforeningen og Danske Patienter. Begge organisationer har dog rost regeringen for, at den siden sin tiltræden har sat som mål, at psykiatrien skal ligestilles.

Både Lægeforeningen og Danske Patienter er dog skuffede over, at regeringen og regionerne ikke vil give danskerne en dato for, hvornår der kommer en udredningsgaranti på det psykiatriske område. 1. september får de fysisk syge patienter nemlig en udredningsgaranti, står der i økonomiaftalen.

0:000:00