Manu Sareen: Kommunale integrationsprojekter mangler opkvalificering

INTERVIEW: Der mangler opkvalificering af de kommunale integrationsprojekter, mener Manu Sareen. Bedre koordinering og efteruddannelse skal løfte opgaven.
Manu Sareen, integrationskonsulent i København, opfordrer til efteruddannelse og bedre evaluering af den kommunale integrationsindsats.
Manu Sareen, integrationskonsulent i København, opfordrer til efteruddannelse og bedre evaluering af den kommunale integrationsindsats.
Marie Louise Gørvild

Etnicitet hos en integrationskonsulent er ikke en kvalifikation i sig selv. Vi skal kvalificere vores konsulenter og medarbejdere, så de får en faglig indsigt i de problemstillinger, der er på området.

Manu Sareen
Integrationskonsulent, Københavns Kommune
Manglende overblik over, om og hvordan kommunale integrationsprojekter virker, går ud over integrationsindsatsen i kommunerne. I alt for mange år har man negligeret vigtigheden af at få evalueret integrationsindsatsen rundt omkring i kommunerne. Man har simpelthen lukket øjnene og tænkt, at det går nok.

Sådan lyder kritikken fra Manu Sareen, integrationskonsulent i Københavns Kommune.

Derfor skal kommunerne blive bedre til at opkvalificere og evaluere deres integrationsprojekter, mener Manu Sareen:

"Jeg har i mange år set en tendens til, at når der sker et mord eller er ballade med en minoritetsgruppe, så bliver der prompte kastet en masse penge ud til projekter. Og det er et problem, at man panikker og deler penge ud uden at vide, om integrationsprojekterne virker. Nu skal vi have is i maven, stoppe op og få et overblik over området, så vi kan få en mere evidensbaseret indsats."

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00