Mette Frederiksen griller Løkke om boligydelse

SPØRGETIME: Statsministeren ville ikke diskutere besparelser i boligydelse: "Der finder drøftelser sted, derfor er det lidt præmaturt at diskutere." "Præmaturt? Finansloven er jo trykt," lød det forarget fra Mette Frederiksen (S).

Julie LundbekToke Gade Crone KristiansenMads Gluud Jørgensen

Det var endnu en ophedet debat, der fandt sted under statsministerens spørgetime mellem Socialdemokraternes formand og statsministeren.

Lars Løkke Rasmussen (V) ønskede ikke at diskutere besparelser på boligydelsen til pensionister, da man måtte forstå, at der på samme tid foregik forhandlinger om selvsamme del af finansloven med aftalepartnerne.

Debatten førte til, at også rimeligheden af et indgreb over for pensionisterne blev diskuteret. 

”Det med bare at tage et pensionist-begreb og sige, at en pensionist pr. definition er en svag person. Det er en forkert tilgang til det. Der er jo pensionister med millionformuer,” lød det fra statsministeren.

Som derefter tilføjede: ”... og så er der pensionister, der ikke har til dagen og vejen.”

Behovet for at overhovedet at røre ved boligydelsen blev sendt over til den tidligere regering og Socialdemokraterne.

”Det har været nødvendigt, da vi overtog en økonomi fra en tidligere regering, hvor et kasseftersyn viste, at der var huller, og vi med urørt hånd, hvis ikke vi havde taget initiativer, var kommet i karambolage med EU-reglerne pr. 1 januar 2016,” sagde Lars Løkke.

Det var Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen, som først bragte de omdiskuterede besparelser på boligydelsen til pensionister op. Besparelserne er en del af den finanslovsaftale, der 19. november blev landet mellem regeringen, Dansk Folkeparti, LA og Konservative. 

Se også: DF støtter besparelser på boligydelsen til pensionister

Siden har aftalen været udskældt, og særligt Ældre Sagen har rettet massiv kritik mod de tal, regeringen lagde til grund i finansloven i forbindelse med besparelserne på boligydelsen.

Ældre Sagen har blandt andet peget på, at besparelserne vil ramme væsentligt hårdere end antaget. Det har resulteret i, at DF har krævet aftalen genåbnet. Statsministeren bekræftede under spørgetimen, at regeringen nok har imødekommet det ønske. 

 

 

 

 

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00