Om  
Ole Asmussen

Mindeord om fhv. departementschef i Indenrigsministeriet Ole Asmussen (86)

Fhv. departementschef i Indenrigsministeriet, cand.oecon. Ole Asmussen, Frederiksberg, er død, 86 år, og fhv. styrelseschef Thorkil Juul skriver mindeord.

Den kommunale struktur. Bloktilskud og udligning. De årlige kommuneforhandlinger.

Tidligere departementschef Ole Asmussen, som nu er gået bort, havde en stor aktie i udformningen af mange dele af kommunestyret, som vi kender det i dag. 

Han blev i 1960’erne ansat som en af de første, om ikke den første, økonom i Indenrigsministeriet og gjorde en smuk karriere i ministeriet, kronet med næsten 15 år som departementschef.

Men ikke blot det kommunale blev hans arbejdsfelt. Gennem arbejdslivet var der også mange andre arbejdsopgaver: Socialområdet, sundhed, beredskab og udlændinge, inden arbejdet blev sluttet af med noget helt andet, nemlig som direktør for Statens Luftfartsvæsen.

Vi er en del, som dengang var unge i Indenrigsministeriet, der kan takke Ole Asmussen for at have givet os ansvar og for en inspirerende og idérig ledelse. På mange måder uortodoks og også med modet til at forsøge nyt, selv om sådanne forsøg kan slå fejl.

Privat et stort familiemenneske med en stor børneflok omkring sig. Måske derfor var springet for Ole Asmussen og hans kone, Eva Smith, ikke så stort, da hun påtog sig hvervet som regensprovst, og familien i nogle år flyttede ind på Regensen. Her var der god brug for hans sociale evner.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ole Asmussen

Fhv. departementschef, Indenrigsministeriet, fhv. direktør, Statens Luftfartsvæsen
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1963)

0:000:00